2. soustředění 2012

29.03.2012 10:33

V termínu od 23.3. do 25.3. jsme byli na druhém turnusu jarního najíždění. Opět jsme jeli do moravských Valtic. Tentokrát jsme spali v penzionu u Kosíků a jelo nás početně víc než na první část. Opět jeli Petr Svoboda ml., Filip Adel, Jarda Sláma a Lukáš Kopecký, k nim se připojili ještě Pavel Adel, Miroslav Ptáček, Martin Záruba, Lukáš Kovačka a masérka Anna Dostálová. Plus stejný doprovod Petr Svoboda st. a Petr Kopecký.

První den jsme jeli sami, už po trochu známých trasách. Asi po dvaceti kilometrech přišel první defekt, Lukys prorazil plášť, tak jsme to spravili, poslali jsme ho domů a jeli jsme dál v šesti lidech. Asi po první stovce jsme dorazili do Břeclavi a zamířili k té dobře známé, hodně luxusní cukrárně. Těsně před cukrárnou nás potkal druhý defekt:D, Pták to vzal přes obrubák a cvaknul galusku (cestou v autě, pár hodin předtím ještě říkal, že náhradní galdu nepotřebuje, že ještě nikdy nedefektil:D). Tak jsme si v cukrárně dali spoustu dobrou a kafíčko, zavolali jsme Ptákoj odvoz (neměl sebou ani telefon:D), nechali ho tam a vyrazili dál, vstříc novým dobrodružstvím:D. Zbylo nás už jen pět tak jsme si to chtěli udělat trochu hezký. Vzali jsme to po stezkách a horších cestách mezi polem. Všem se to líbilo, až na Dolfa kterej jel poprvé na nové silničce:). Nakonec Dolf za chvíli ještě píchnul a tak se čertil ještě víc:D..takže to byl už třetí defekt:). Pochvíli jsme dojeli domu a měli jsme krásných 135 kiláčků. Večer jsme zašli na večeři, dali si pivko a šli jsme spát (někteří:D). Brudr a Gobgin st. šli na pivo a Ouško se vydal s nima. Ouško nakonec přišel  hodně brzo (brzo ráno:D)

V sobotu už jsme jeli zase s Mlynym a s klukama, takže nás zase bylo kolem dvaceti. Hrdinně s námi vyrazil i Kovajda, kterého jsme však po prvním kiláku už neviděli:). Počasí bylo parádní tak jsme zase chtěli objet něco delšího. Nakonec jsme objeli 175 km a nechyběla ani tradiční cukrárna v Břeclavi:). Z Břeclavi už jsme jeli jenom v devíti a posledních asi 50 kilášků se prestižilo. V prvním rychlejším kopci jsme ztratili Gobgina s Ouškem (u Ouška nebylo divu po tom kolik toho naspal:D), ale nečekalo se a jelo se dál. V druhym kopci si už docela dával taky Ptákys tak si dal gel, ale moc mu nepomohl:D Takže nás zbylo šest a ještě po pár nástupech a posledním špurtu o Valtickou ceduli jsme nakonec dorazili na barák. Na večer jsme měli domluvený sklípek, tak jsme se trochu odreagovali ochutnávkou dobrého vína a zahrnuli pana vinaře spoustou dotazů:D. Jelikož jsme však kluci z Vysočiny a víno není až tak náš šálek kávy, zašli jsme si ještě spravit chuť na dvě píva do knajpy:).

V neděli jsme jeli zase s Mlynym, Ouško někde zaspal tak jsme ho zapomněli na baráku:D. Měli jsme domluvenou potkávačku s cyklonadšencema z Břeclavi. Byl nás zase pěknej balík a to se docela hodilo, protože ten den foukalo jak blázen. Jeli jsme ve dvou skupinkách nalepený na sebe, protože vítr byl hodně silnej a nepříjemnej. Ze sjezdů to místní borci hodně pouštěli a stalo se to, co se dalo celý víkend očekávat:D V jedné točce to Ptákovy uchcalo a šel k zemi :D, bohužel sebou vzal i Gobgina a tak se tam vyváleli oba. Naštěstí se, až na nějaké ty oděrky nikomu nic vážnějšího nestalo. Mlyny to okomentoval třemi slovy: ''Zase to Hlinsko'':D. Zmiňované dva odpadlíky jsme pak někde ztratili a už jsme je neviděli. Nakonec jsme se vrátili zpátky do Valtic a měli jsme kilčo. Na náměstí jsme zastavili v cukrárně a užívali si sluníčka.

Největší nedělní zápich udělal Kovajda:D valil si to po hlavní silnici bez přilby a se sluchátkama na uších, když dojel knám tak ho čekal pořádnej cepák:D. Nejvíc to schytal od Aničky:D.

Po tréninku jsme se zbalili a ''bez zbytečných stresů'' jsme odjeli směr Hlinsko:).

 

CK MTB Maraton Hlinsko

autro článku: Petr Svoboda ml.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.